Realizarea constructie casei in regie proprie

Inginer pe santier

Conceptul de construieste singur a ajuns in Romania abia in ultimii ani, dar in alte state, precum America, acest concept are o lunga istorie in spate. Construieste singur se refera la capacitatea oamenilor de a crea, repara sau modifica diverse obiecte fara a apela la ajutorul unor specialisti.

Prima referire a conceptului de construieste singur apare in istoria artei, care se refera la lucurile facute manual la sfarsitul secolului al XX-lea. Culturile moderne au preluat apoi acest sistem ca pe o revolta impotriva globalizarii si industrializarii. Aceasta exprimare a fost folosita pentru prima data in 1950 si promova conceptul cunoscut astazi, si anume, posibilitatea ca oamenii sa apeleze la produsele prefabricate, pe care apoi sa le foloseasca in locuinta in diverse scopuri, in locul obiectelor si articolelor utilizate deja.

In 1967, un filosof american afirma ca, de fapt, acest construieste singur reprezinta capacitatea oamenilor de a recrea, folosindu-se de idei deja existente, pe care sa le puna intr-o anumita scena. Primul catalog pentru renovari de constructii a aparut in 1968. De la mochete si perdele, pana la mobilier si prefabricate, acest concept se refera la tot ce inseamna renovarea si constructia unei locuinte.

La jumatatea lui 1990, construieste singur si-a facut loc si pe World Wide Web, primul site care facea referire la acesta a fost HouseNet, care oferea adevarate texte informative despre tendintele si aparitiile sale pe piata mondiala. HomeTips s-a lansat in 1995, si s-a dedicat exclusiv sistemului de construieste singur, dar a apelat si la diversi specialisti care sa le dea sfaturi cititorilor sai. Pana la sfarsitul anilor '90 existau deja mii de siteuri si cititori in intreaga lume.

Dar inainte de aparitia internetului, au fost realizate mai multe reportaje si reviste in anii '70, care le aratau oamenilor ce inseamna de fapt conceptul de construieste singur. Bob Vila a prezentat prima data la un post de televiziune, o emisiune Tv dedicata special acestui sistem. Aceasta emisiune a avut un succes extraordinar si pe langa acesta, scopul era unul educativ, si acela de a le arata oamenilor cum acest concept le poate schimba condiile de viata, fara a cheltui prea multi bani. In 1994, postul de televiziune HGTV a lansat o emisiune special creata conceptului de construieste singur, care putea fi receptionat in mai multe tari precum SUA, Canada, America de Nord, tari in care s-au inregistrat cele mai mari audiente ale acestor tipuri de emisiuni.

Compania noastra va poate ajuta sa va construiti singur casa visurilor dumneavoastra, iar in cazul in care aveti nevoie de un ajutor specializat, noi vi-l putem oferi.

Vezi galeria